Sposób przygotowania

# 1/2 kg bobu
# 1 średnia cebula
# 2 ząbki czosnku
# ok 15 dkg wedzonego chudego boczku
# sól
# pieprz
# kieliszek bialego wytrawnego wina
# 1 łyżka oleju


Wykonanie:
Bób ugotować do miękkości, ostudzić i zdjąć skórkę.Boczek pokroić w słupki i lekko wysmażyć na patelni z lyżką oleju . Cebulę pokroić w kostkę ,dodać do boczku i dalej smażyć . Następnie posiekać drobno czosnek i dodać do boczku. Smazyć jeszcze 3 minuty.Do boczku dołożyć bób, przyprawić do smaku solą i pieprzem, podlać kieliszkiem wina i dusić parę minut aż płyn wyparuje.Podawać ciepłe z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    Ciekawe połączenie, nono
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    lubię takie jedzonko
  • 2
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ja gapa w tym roku przegapiłam sezon na bób :(
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    a ja tak jeszcze nie jadłam buuuuu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    wyśmienite danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Już nie mogę doczekać się pierwszego bobu.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    oj dawno nie jadłam..
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    apetycznie to wygląda,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo smacznie podany
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    w tym roku posiałam bób więc jest możliwość ,że tak go przygotuję .
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !