Sposób przygotowania

# 30 dkg twarogu
# 1 szklanka maki
# 2 płaskie łyżki cukru
# 1 łyżka octu
# 3 jajka
# płaska łyzeczka sody
# cukier puder do pudrowania
# olej do smażenia



Wykonanie:
Przemielony ser zmiksować ze wszystkimi składnikami na gładką masę. Na patelni rozgrzać olej i smazyc niewielkie placuszki na złoty kolor. Wyjmować na papierowe ręczniki aby stracić nadmiar tluszczu . Chłodne posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wpraszam się na nie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    o fajniutkie! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Moje dzieci uwielbiają takie choć twierdzą, że najlepsze robi babcia
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pyszniutkie placuszki:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetyczne placuszki.
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    jeszcze nie robiłam z sodą,wypróbuję
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    pyszne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Uwielbiam takie placuszki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo pyszne placuszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !