Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 kg
śmietana 3/4 szkl
grzyby suszone 5 dkg
ziemniaki 5 szt
natka pietruszki
sól
pieprz
kasza jęczmienna 10 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z grzybami

Grzyby, umyć, namoczyć i ugotować w tej samej wodzie. Oczyszczoną kaszę zalać wywarem i ugotować. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do gotującej kaszy. Ugotowane grzyby pokroić w paski i dodać do zupy. Na koniec dodać śmietanę, zagotować, doprawić do smaku i posypać posiekaną pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.02.2014 20:41
Musi być smaczny.
RenataZ-et 03.08.2012 15:52
pyszna zupa
Rybciia 01.06.2012 12:10
ciekawy :-)
m1monika 20.05.2012 10:04
pyszny
aacaac 12.03.2012 13:32
super
IKrakowianka 25.01.2012 17:54
bardzo dobra zupa
IKrakowianka 25.01.2012 17:54
bardzo dobra zupa
Anna138 16.01.2012 22:31
świetny przepis
Monika193
Monika193 25.12.2011 01:34
wspaniały
mirosława4 12.12.2011 15:48
takiego krupniku jeszcze nie próbowałam
Karolcia12 20.11.2011 22:40
takiej wersji krupnika jeszcze nie jadlam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak