Sposób przygotowania

Schab nakłuć widelcem,nafaszerować śliwkami. Marynata-olej/oliwa,sól,pieprz,majeranek,tymianek,cząber,odrobina octu z czerwonego wina,ziele angielskie,kolendra,odrobina pieprzu cayenne,opcjonalnie szczypta imbiru. Mięso marynować najlepiej całą noc. Piec w rękawie w 200stopniach ok 40min do h.W trakcie pieczenia i po przewrócić mięso by przeszło sosem.Zostawić na10min do ostygnięcia w rękawie by soki dobrze wsiąkły w schab. Podawać z ziemniakami pieczonymi z czerwoną cebulą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ulubione danie mojego męża
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pyszne, tylko po co to nakłuwanie?
  • 0
    original
    Opublikowano

    polly66

    chyba źle napisałam z rozpędu,fakt. chodziło o nakłucie do farszu śliwką oraz drobne nacięcia z wierzchu by marynata przesiąkła
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo lubię tak przygotowany schabik.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Absolutnie smakowite :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !