Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowany łosoś z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt.
seler naciowy
por
bulion warzywny 1/2 l.
łosoś filet 1/2 kg.
sól i pieprz
koperek
śmietana kwaśna 1/3 szkl.
folia aluminiowa

Przepis i sposób przygotowania na: grillowany łosoś z warzywami

warzywa umyć,marchew obrać seler i por oczyścić i pokroić w cienkie długie paski,w rondelku zagotować bulion wrzucić warzywa i gotować na małym ogniu przez 3min.osączyć warzywa,filet z ryby umyć przekroić wzdłuż na połowę doprawić solą i pieprzem,na 4 kawałkach folii aluminiowej układać porcję warzyw na nie rybę i na wierzch posiekany koperek i łyżkę kwaśnej śmietany podlać 3 łyżkami wywaru z warzyw ciasno zawinąć i upiec na rozgrzanym grillu przez ok.20-30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.09.2012 09:26
pyszna rybka ,mniam
jeta72 07.12.2011 14:48
smaczne
Kamila/kami007 21.11.2011 18:05
ciekawe
Iwona51
Iwona51 21.11.2011 08:49
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak