Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne mielone kotleciki z indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 1/2 kg
kasza jaglana 1 szkl
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
papryczka chili 1 szt
jajko 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2/3 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne mielone kotleciki z indyka

Kaszę jaglaną ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, odcedzić, ostudzić. Do miski włożyć mięso, dodać zimną kaszę, drobno posiekaną papryczkę chili, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, posiekaną cebulę, odrobinę gałki muszkatołowej, soli i pieprzu do smaku. Wszystko dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.02.2012 10:55
super
alaaa 23.11.2011 19:59
coś innego,fajne
Iwona51
Iwona51 21.11.2011 09:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak