Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalafiora

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1szt
woda 600ml
sól
margaryna 2,5łyżki
mąka 4łyżki
wywar cielęcy 0,5l
śmietana kremówka 100ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalafiora

Najładniejsze różyczki kalafiora gotować w lekko osolonej wodzie do miękkości, wyjąc i zostawić do dekoracji. Płyn zredukować do obj. 0,5l. Smażyć cebulę na , margarynie do momentu zezłocenia wraz z kalafiorem posiekanym na małe kawałki. Pod koniec smażenia oprószyć mąką. Zalać wywarem z kalafiora i mięsnym Gotować na bardzo małym ogniu 10min. Dodać śmietanę i doprawić solą i pieprzem. Przystroić kalafiorem.Podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak