Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty białej ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 0,5szt
marchew
śliwki węgierki 0,5kg
cebula
szczypiorek 0,5pęczka
oliwa 4łyżki
sok z cytryny 1szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty białej ze śliwkami

Kapustę oczyścić, poszatkować posolić, gdy zmięknie odcisnąć sok. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Śliwki przekroić na pół, pokroić w plastry. Cebulę i szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać oliwę, sok z cytr. i doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak