Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane skrzydełka drobiowe z morelową glazurą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1/2 kg.
cebula mała
czosnek 2 ząbki
papryczka chilli 1 szt.
konfitura morelowa 10 dkg.
ocet balsamiczny 2 łyżki
sól
olej
ketchup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane skrzydełka drobiowe z morelową glazurą

cebulę i czosnek obrać drobno posiekać,papryczkę umyć przekroić na połowę,usunąć nasiona także posiekać i dodać do cebuli z czosnkiem wymieszać dodać konfiturę morelową,ketchup i ocet balsamiczny dokładnie połączyć ze sobą i przełożyć przygotowaną glazurę do rondelka a następnie zagotować ją doprawić do smaku solą wystudzić i podzielić na dwie części,skrzydełka oczyścić umyć osuszyć i posmarować połową glazury przykryć odstawić w chłodne miejsce na ok.2 godz.po tym czasie kłaść na rozgrzany i posmarowany ruszt co jakiś czas obracając i smarując pozostałą glazurą upiec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 10.10.2012 10:16
Wyśmienite
Ewelina38 14.03.2012 18:34
ależ tęsknię za takim mięskiem... takim grillowanym na świeżym powietrzu.....
Teresa19 24.11.2011 17:07
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak