Sposób przygotowania

Filety z ryby umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem. Obtaczać w mące i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju z masłem. Usmażone filety przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na tłuszczu w którym smażyła się ryba zeszklić posiekaną cebulę. Następnie dodać pokrojone pieczarki i utartą na tarce o dużych oczkach marchew, smażyć około 5 minut. Śmietanę wymieszać z winem, dodać sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu, połączyć z pieczarkami. Sosem zalać usmażoną rybę, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 15 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam dania z ryb. W połączeniu z pieczarkami zapowiadają się ciekawie.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczna rybka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna i zdrowa rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !