Sposób przygotowania

Galaretki rozpuścić w połowie porcji wody podanej na opakowaniu. Wymieszać z wiśniami i sokiem z wiśni. Odstawić.
Biszkopt - białka jaj ubić na sztywno z odrobiną soli. Stopniowo dodawać małymi partiami cukier, następnie po 1 żółtku a na koniec również małymi porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Upiec w temp. 170 stopni ok.40 minut. Wystudzić i przekroić na 2 blaty. Krem Karpatka ubić z mlekiem zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłożyć na dolną warstwę ciasta i schłodzić w lodówce. Na wierzch wylać tężejące galaretki z wiśniami i przykryć drugim płatem biszkopta. Wstawić na noc do lodówki. Posypać cukrem pudrem. Smacznego.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    wow! takie ciacho by mi smakowało!
  • 6
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    O jejku ,jejku ale rozkosz podniebienia
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    az mi slinka pociekła
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    super ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Rozkoszuje sie samym tylko widokiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    mniam pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    pięknie wygląda!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    super ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    można jeść bez końca...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    po prostu poezja smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    To lubię !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jak się nazywa tak wygląda,pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    moje smaki w tym cieście..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !