Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy z kakao i czekoladą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier puder 70 dag
kakao 30 dag
mąka kukurydziana 1 łyżeczka
białko 4
cukier 50 g
Polewa:
cukier puder 4 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki
pistacje 1 łyżka
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy z kakao i czekoladą

Cukier puder łączymy z kakao , kawą , mąką a białka ubijamy stopniowo dodajemy cukier. Nagrzewamy w tym czasie piekarnik do 150 st .Gdy piana będzie sztywna to , to wsypujemy powoli kakao i kawy. Miksujemy na niskich obrotach , blaszkę wykładamy folią nakładamy na nią niewielkie porcje masy pamiętając o odstępach między nimi i pieczemy 60 minut , wyłącz piekarnik i zostaw bezy przez 15 minut , z cukru pudru , soku z cytryny utrzyj lukier ,posmaruj nim wystudzone beziki i posyp je pistacjami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 25.09.2012 11:14
A to ciekawy pomysł
babcia
babcia 25.09.2012 11:14
A to ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak