Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok kokosowy z żurawiną

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko w proszku \"pełne\" 500 gram
margaryna palma 1 sztuka
cukier brązowy niepełna szklanka
wiórki kokosowe 100 gram
woda pół szklanki
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Blok kokosowy z żurawiną

W garnku mieszamy mleko w proszku z cukrem i wiórkami, margarynę zagotowujemy z wodą, wlewamy do sypkich składników, mieszamy aż do pozbycia się grudek. Na koniec dodajemy żyrawinę i mieszamy, ciepłe przekładamy do keksówki, chłodzimy w lodówce przynajmniej 3 godziny. Podajemy pokrojone w kostkę lub plastry.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 26.06.2012 17:58
Wygląda zachęcająco.
jozefinach 13.06.2012 11:02
Uwielbiam bloki, przypominają mi się czasy dzieciństwa.
Magda60 10.05.2012 20:22
oj tak
caralajna 01.05.2012 07:34
palce lizać :)
Fiffi 16.04.2012 23:25
super pomysł
mala2021 28.03.2012 13:16
nie robiłam takiego
usmiech 17.03.2012 13:41
super
manaika 16.02.2012 13:24
świetny, jeszcze takiego nie widziałam
gacopierz23 27.01.2012 13:16
?wietnie si? prezentuje
iknbozka 14.01.2012 20:17
fajny
Marta1986 24.12.2011 13:01
super
Mariusz10 12.12.2011 16:58
super!
Tyska 04.12.2011 21:42
ciekawe
MAR3STA 02.12.2011 17:23
smakowity, nigdy takiego nie robiłam
calliope 24.11.2011 12:49
wygląda fenomenalnie :)
ronald88 21.11.2011 10:07
super
Magdalena1110 20.11.2011 21:04
fajny przepis
Monika111 20.11.2011 20:15
Świetny przepis :)
1j1o1l1a1 20.11.2011 20:07
bez żadnych ciastek? ... oryginalny :)
anemon 20.11.2011 19:24
Twój deser musi być pyszny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak