Sposób przygotowania

drożdże pokruszyć włożyć do rondelka zalać szklanką letniej wody dodać cukier i wymieszać aby cukier się rozpuścił odstawić do wyrośnięcia,po tym czasie dodać olej z pomidorów suszonych i wymieszać,do naczynia wsypać obie mąki,sól,rozczyn drożdżowy i zagnieść gładkie elastyczne ciasto,przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok.75min.w tym czasie posiekać pomidory i umyte oraz osuszone listki bazylii a następnie dodać do wyrośniętego już ciasta i ponownie je zagnieść,formować z zagniecionego ciasta bułeczki układać na wysmarowanej blasze olejem przykryć je ściereczką aby podrosły po ok.15min.upiec w temp.200st.ok.20-25min.na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takie buły to i suche zjem....
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ja też super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !