Sposób przygotowania

# 1/4 sredniej główki czerwonej kapusty
# ok.15 dkg fasoli
# 1 kiszony ogórek ( małe dwa)
# 1 jabłko
# sól
# pieprz
# cukier
# mała cebula
# sok z cytryny
# 4 łyzki oliwy


Wykonanie:
Kapustę poszatkować i ugotować, wystudzić i skropić mocno sokiem z cytryny. Fasolę wypłukać i ugotować do miękkości.Jabłko , ogórek i cebulę pokroić w kosteczkę.Wszystkie składniki wsypać do jednej miski , posolić ,popieprzyć , dodać cukru i ewentualnie jeszcze zakwasić sokiem z cytryny . Skropić olejem.Sałatka powinna mieć smak słodko-winny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajna :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    jaka kolorowa:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię kapustkę:) oj lubię!:)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja również ...
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    moja ulubiona
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    uwielbiam suróweczki z czerwonej kapusty :) z jabłkiem juz robiłam, ale z ogórkiem jeszcze :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    taką lubię najbardziej
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Oj, lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetna kapustka
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    uwielbiam takie surówki z czerwonej kapusty!:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !