Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka cytrynowo-migdałowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dag
cukier 20 dag
masło 25 dag
jajko 1 sztuka
migdały posiekane 6 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sok z cytryny 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka cytrynowo-migdałowe

Masło posiekać z cukrem dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, posiekane migdały oraz jajko i sok z cytryny, zagnieść gładkie ciasto i schłodzić. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować na delikatnie podsypanej mąką stolnicy i wyciąć foremkami ciasteczka( ciasto mimo schłodzenia bardzo się klei, ale da się rozwałkować). Piekarnik rozgrzać do temp. 180st i piec ciasteczka na złoty kolor, po upieczeniu można je dodatkowo ozdobić, ale takie suche i kruche też są bardzo smaczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 27.11.2011 20:18
Cudnie wyglądają:)
joanna77 22.11.2011 16:16
pięknie wyszły
Robert10 20.11.2011 17:24
wyglądają prześlicznie
Robert10 20.11.2011 17:24
wyglądają prześlicznie
Monika111 20.11.2011 17:21
fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak