Sposób przygotowania

Masło posiekać z cukrem dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, posiekane migdały oraz jajko i sok z cytryny, zagnieść gładkie ciasto i schłodzić. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować na delikatnie podsypanej mąką stolnicy i wyciąć foremkami ciasteczka( ciasto mimo schłodzenia bardzo się klei, ale da się rozwałkować). Piekarnik rozgrzać do temp. 180st i piec ciasteczka na złoty kolor, po upieczeniu można je dodatkowo ozdobić, ale takie suche i kruche też są bardzo smaczne.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    wyglądają prześlicznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    wyglądają prześlicznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pięknie wyszły
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Cudnie wyglądają:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !