Sposób przygotowania

Składniki na ciasto zagnieść. Wylepić wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką blachę (dużą). Rodzynki namoczyć, osączyć, oprószyć mąką, aby nie opadały na dno. Roztopić margarynę, ostudzić i wymieszać mikserem z serem, żółtkami, mąką i cukrem. Pod koniec wlać mleko i nadal miksować. Białka ubić ze szczyptą soli i delikatnie wmieszać w masę serową razem z rodzynkami. Ser wylać na ciasto. Wstawić do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i piec ok.80 minut w termoobiegu. Po upieczeniu nie otwierać piekarnika przez ok. 10 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy sernik się upiekł-powinien pozostać suchy. Udekorować polewą czekoladową i np.skórką pomarańczową i posypkami do ciast albo inaczej wg. uznania

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dawno już nie piekłam sernika - czas najwyższy!
  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Cudowny serniczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    bardzo fajny i pewnie pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale pysznie wygl?da:):)chyba upiek? na ?wi?ta:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !