Sposób przygotowania

Galaretki o różnych smakach rozpuścić oddzielnie. Galaretki malinowe rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy. Zalać gęstniejącą połową galaretki agrestowej. Wstawić do lodówki. Gęstniejące, ale płynne, galaretki malinowe ubijać mikserem ok. 3 minut, po czym stopniowo dodawać serek homogenizowany i jeszcze chwilę miksować. Wylać na tężejącą galaretkę z biszkoptami. Ponownie wstawić do lodówki. Gdy masa stężeje wlać na nią odrobinę galaretki morelowej i ułożyć maliny i czereśnie, schłodzić aby owoce się nie przemieszczały po wierzchu sernika. Wylać resztę galaretki morelowej a po stężeniu pozostałą połowę galaretki agrestowej. Odczekać, aż ostatnia warstwa stwardnieje. Smacznego.Proporcje na tortownicę o średnicy 28 cm.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    typowo letni deser, owocowy i zimny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    ale wygląda- ja chcę go zjeść!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    DOkladnie o tym samym pomyslalam - o lecie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    lubię takie serniki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    az się teskni za latem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !