Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 2 sztuki
Czekolada tabliczka biała 2 sztuki
śmietana 30% 0.5 litra
wiórki kokosowe 20 dag
likier kokosowy 1 szklankę
biszkopty podłużne 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

W 2 szklankach przegotowanej wody rozpuścić 2 galaretki i 2 tabliczki białej czekolady.Jak galaretka dobrze jest wymieszana dodać czekoladę i parze rozpuścić czekoladę.Przestudzić.Ubić śmietanę dodać do niej wiórki kokosowe i przestudzoną masę galaretkę z czekoladą.Biszkopty obtaczać w likerze położyć na spód blachy i wylać przygotowaną masę na trzy godziny wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.10.2014 10:55
fajne ciasto
pestka 02.04.2013 19:58
to ciasto jest bardzo kuszące
mela25 28.03.2013 08:25
Fajne ciasto
fictor123 30.12.2012 09:56
extra
Ewelina301 18.05.2012 12:25
na okrągłej blaszce?
dianix 03.05.2012 15:51
to ciasto jest przepyszne
Pajecznik 24.04.2012 21:09
myślę, że warto spróbować
Izabela28 04.04.2012 13:29
zapowiada się smaczne ciasto:)
karolina1869 06.02.2012 19:09
pyszne ciastko
eli82 10.01.2012 16:15
uwielbiam
1j1o1l1a1 20.11.2011 20:15
kuszące! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak