Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos żeberkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg
cebula 1
czosnek ząbki 1
mąka pszenna 3 łyżki
woda 150 ml
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos żeberkowy

Żeberka nacieramy solą i pieprzem i smażymy. Gdy żeberka obsmażą się z obydwu stron podlewamy je wodą i dusimy na małym ogniu. Wrzucamy dwie połówki cebuli i ząbek czosnku. Wszystko dusimy, aż sos nabierze aromatu. Wyjmujemy żeberka, a sos zagęszczamy wodą z mąką. Świetny sos do klusek śląskich czy nawet ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.06.2012 08:28
pyszny
ronald88 19.05.2012 09:36
super
Justyna Jussstiii 01.01.2012 11:41
super
Andzia1977
Andzia1977 24.11.2011 22:23
na pewno pyszniutki sosik
anja3107 22.11.2011 11:35
super
Monika111 20.11.2011 16:16
pycha! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak