Sposób przygotowania

Ciasto na lazanię robię sama , prawie takie jak na makaron lub pierogi, nie trzeba go gotować.
cebulę drobno siekamy, przesmażamy na tłuszczu i dodajemy mięso mielone , smażymy i dodajemy przecier pomidorowy, dusimy kilka chwil, doprawiamy do smaku , ja daję dużo bazylii.
W naczymiu układamy na przemian płaty ciasta , mięsa i polewamy sosem beszamelowym i posypujemy startym żółtym serem, na wierzchu ma być warstwa ciasta i sos beszamelowy a na to starty zółty ser

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pysznie wygląda.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Uwielbiam lasagne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rybka

    lubię to danie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !