Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet drobiowy tani

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korpus kurzy 1 kg
podgardle 1/2 kg
bułka 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyzeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 5 sztuk
grzyby suszone 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet drobiowy tani

Gotujemy podgardle i korpusy razem z grzybami wymoczonymi, po ugotowaniu mięso oddzielamy od kości i mielimy , nawet dwukrotnie, mielimy też namoczoną wcześniej bułkę.
Do miesa dodajemy jajka i przyprawy, sporo gałki , bo ona nadaje smak , wkładamy do wysmarowanej foremki i pieczemy w nagrzanym piekarniku około 1 godziny,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 28.11.2011 21:53
dobry pomysł z tym pasztetem. Muszę też zrobić, może nie identyczny ale pasztet :o)
Emilia22 20.11.2011 17:14
ciekawy przepis
Monika111 20.11.2011 16:23
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak