Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy i jabłek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 3szt
jabłko 2szt
ogórek zielony 2szt
rzodkiewka 2pęczki
cebula czerwona 2szt
szczypiorek 0,5pęczka
sok z cytryny łyzka
zielona sałata
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy i jabłek

Kalarepy obrać, pokroić w słupki. Ogórki obrać,pokroić w kostkę, posolić. Po chwili odcisnąć sok .Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytr. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Cebulę i szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać śmietanę i doprawić do smaku. Ułożyć dekoracyjnie na liściach salaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak