Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet austriacki na słodko

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
cukier 80 gram
mąka 250 gram
mleko 0,5 szklanki
masło 60 gram
sok z połowy cytryny
rodzynki 100 gram
olej roślinny

Przepis i sposób przygotowania na: omlet austriacki na słodko

Żółtka jaj ubić z cukrem, dodać przesianą mąkę, wyrobić ciasto. Roztopione masło i sok z cytryny połączyć dokładnie z ciastem,dodać ubitą pianę z białek. Rodzynki uprzednio namoczone w wodzie,osączyć, obtoczyć w mące i dodać do ciasta. Na rozgrzany tłuszcz kłaść placki o grubości 1 cm. Smażyć z obu stron.Posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 29.10.2013 10:46
pyszności na talerzu
adam1f 24.08.2012 00:15
dobry
Beatris 09.07.2011 12:15
Idealny na śniadanko i nie tylko.
misia53 03.04.2011 22:17
Spróbuję
Islanzadi 07.12.2010 23:53
Ekstra :)
PaniMISIOWA 29.10.2010 17:39
apetyczny
Margo1 14.08.2010 08:47
pyszny omlecik
Jolanta40 10.07.2010 08:40
widzę, że ktoś tu się specjalizuje w pieczeniu ciast w przeciwieństwie do mnie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak