Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, ugotować w skórce w posolonej wodzie, ostudzić, obrać i zemleć. Dodać jajka, śmietanę, mąkę, przyprawić do smaku pieprzem, solą i wyrobić na jednolitą masę. Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz racuchy i smażyć z obu stron na rumiano.
Podawać z ostrym sosem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Wypróbuję
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    trzeba by spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    fajne, proste i nowe
  • 4
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    lubie takie rzeczy.
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajne placuszki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajne placuszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super danie, pamiętam jak babcia takie robiła, były podłużne i miały krateczkę robioną nożem, ładnie wyglądały i były strasznie dobre, muszę je kiedyś zrobić :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    na prawdę świetne te racuszki i dziś u mnie będą na obiad... zapraszam :)))
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    często robię podobne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawe i pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agano

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !