Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane racuchy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
śmietana 3 łyżki
mąka 3 łyżki
sól 1 szczypta
olej 1/4 szklanki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane racuchy

Ziemniaki umyć, ugotować w skórce w posolonej wodzie, ostudzić, obrać i zemleć. Dodać jajka, śmietanę, mąkę, przyprawić do smaku pieprzem, solą i wyrobić na jednolitą masę. Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz racuchy i smażyć z obu stron na rumiano.
Podawać z ostrym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agano 18.07.2011 15:39
mniam
kriso 08.07.2011 16:18
ciekawe i pyszne
Jaheira11 17.04.2011 23:34
często robię podobne
Magdalena80 17.04.2011 23:24
pyszne
Ewelina38 11.04.2011 12:18
na prawdę świetne te racuszki i dziś u mnie będą na obiad... zapraszam :)))
Ewelina38 25.03.2011 20:41
super danie, pamiętam jak babcia takie robiła, były podłużne i miały krateczkę robioną nożem, ładnie wyglądały i były strasznie dobre, muszę je kiedyś zrobić :)
Tika4444 25.03.2011 07:50
bardzo fajne placuszki
Tika4444 25.03.2011 07:49
bardzo fajne placuszki
jasiek 24.03.2011 21:24
dobre
berys18 16.03.2011 12:05
fajny przepis
Grazyna0211 21.02.2011 17:19
lubie takie rzeczy.
gosia561 15.02.2011 23:43
fajne, proste i nowe
szajba2 28.01.2011 14:15
trzeba by spróbować
Gonia555 21.01.2011 17:46
Wypróbuję
rakow2
rakow2 16.10.2010 16:35
dobre
Barbara55 12.09.2010 13:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak