Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka piegowata

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
cukier 15 dek
mąka krupczatka 30 dek
mak 15 dek
olej 130 ml
mleko 150 ml
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: babka piegowata

Kroki postępowania

1
Jaja z cukrem ubić na puszystą masę
Krok 1 - babka piegowata foto
2
Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem i makiem dodawać na przemian z olejem i mlekiem
Krok 2 - babka piegowata foto
3
Formę natłuścić i wylać ciasto
Krok 3 - babka piegowata foto
4
piec około 50 min
Krok 4 - babka piegowata foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 26.01.2013 21:45
smaczny piegusek
Kuchareczka2 27.10.2012 11:18
znakomita
Kas2 09.10.2012 22:12
świetna ta babka
berys18 04.02.2012 09:56
pyszna babeczka
Tika4444 13.01.2012 14:47
świetnie wygląda
Seba 17.12.2011 00:14
super
kuklik 07.12.2011 21:05
formę mam jeszcze po babci męża
misia53 07.12.2011 17:28
Babka ślicznie wypieczona a ja wciąż szukam takiej fajnej formy
Krystyna32 26.11.2011 22:53
extra
anna186 26.11.2011 19:20
pyszna
owca441 22.11.2011 17:15
piegowata też dobra
owca441 22.11.2011 17:15
piegowata też dobra
irenka 21.11.2011 22:43
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak