Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wielkanocny sernik gotowany

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4,5 szklanki
masło 15 dag
jajko 2-3
miód płynny 4,5 łyżki
biały ser 1 kg
masło 10 dag
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 2 opakowania
jajko 3
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
aromat pomarańczowy
polewa czekoladowa
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: wielkanocny sernik gotowany

Roztopić miód z masłem.Dodać do mąki razem z jajkami, cukrem i sodą oczyszczoną. Wyrobić ciasto i podzielić na trzy części. Każdą część rozłożyć na wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm. Piec ok. 10 minut w temperaturze 160-180 °C. Każdy surowy placek nakłuwać widelcem, aby równo wyrósł.
Ser dwukrotnie zmielić i przełożyć do garnka.Następnie do sera dodać masło, cukier, cukier waniliowy,mąkę ziemniaczaną i jajka. Wszystko razem wymieszać i zagotować.Dodać odrobinę aromatu.Gorącą masą przekładać miodowe placki. Polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 01.09.2011 12:41
pycha
patusia 24.08.2011 10:20
Zapowiada się przepysznie. Muszę wypróbować, bo gotowanego sernika jeszcze nigdy nie jadłam :)
polly66 25.03.2011 18:51
znów się zrobi:)
Jolanta40 25.03.2011 15:30
niedługo Wielkanoc, fajny
cukiereczek 04.12.2010 14:28
Super
gacopierz23 06.10.2010 07:37
Gotowany? ciekawy
pawel007 16.08.2010 07:58
super,
misia53 10.08.2010 21:55
Gotowanego nigdy nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak