Sposób przygotowania

Roztopić miód z masłem.Dodać do mąki razem z jajkami, cukrem i sodą oczyszczoną. Wyrobić ciasto i podzielić na trzy części. Każdą część rozłożyć na wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm. Piec ok. 10 minut w temperaturze 160-180 °C. Każdy surowy placek nakłuwać widelcem, aby równo wyrósł.
Ser dwukrotnie zmielić i przełożyć do garnka.Następnie do sera dodać masło, cukier, cukier waniliowy,mąkę ziemniaczaną i jajka. Wszystko razem wymieszać i zagotować.Dodać odrobinę aromatu.Gorącą masą przekładać miodowe placki. Polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Gotowanego nigdy nie robiłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    super,
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Gotowany? ciekawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    niedługo Wielkanoc, fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    znów się zrobi:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Zapowiada się przepysznie. Muszę wypróbować, bo gotowanego sernika jeszcze nigdy nie jadłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !