Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki z ciasta francuskiego i z serem i mandarynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cukier waniliowy 2 łyżki
cukier drobny 2 łyżki
budyń śmietankowy 1 łyżeczka
mandarynka 1 sztuka
skórka pomarańczowa 1 łyżeczka
żółtko jajek 1
ser biały 250 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki z ciasta francuskiego i z serem i mandarynką

Ciasto francuskie pociąć na 6 równych kwadratów - najlepiej ciasto przechowywane w lodówce i które już nabrało temperatury pokojowej.
Ser biały twarogowy powinien być zmielony, następnie dodajemy do niego żółto, cukier i cukier waniliowy, sok z jednej mandarynki i posiekaną na drobniej skórkę pomarańczową. Posypujemy to 1 łyżeczką budyniu (najlepiej bez cukru) i mieszamy. Ser układamy na kwadraciki z ciasta a następnie składamy po skosie oraz nakłuwamy patyczkiem w kilku miejscach by zapewnić powietrze w środku pierożka i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 210stopni do upieczenia na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 02.12.2011 10:09
pyszne
gosia47-47 20.11.2011 09:54
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak