Sposób przygotowania

Biszkopt: Miękką margarynę utrzeć na gładką masę z cukrem, cukrem
waniliowym i solą. Dodać kolejno jajka. Wymieszać mąkę z kakao,
mielonymi orzechami włoskimi lub laskowymi i proszkiem do pieczenia, stopniowo połączyć z masą. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm , wysmarowanej
tłuszczem i oprószonej mąką. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 175
stopni, przez 25 minut.
Masa serowa: Żelatynę namoczyć w 6 łyżkach wody,rozpuścić
podgrzewając, przestudzić. Śmietanę ubić. Twarożek utrzeć z mlekiem
i cukrem pudrem, połączyć ze śmietaną i żelatyną.
Tak przygotowaną masę wyłożyć na zimny biszkopt, odstawić do
stężenia na 1 godzinę. Brzoskwinie pokroić w plasterki ( brzoskwinie w
syropie należy odsączyć na papierowym ręczniku). Rozłożyć na masie
serowej i polać tężejącą galaretką brzoskwiniową. Ponownie odstawić
do stężenia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    lubię sernik na zimno
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    fajne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    smaczny serniczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    Też bardzo lubie robić serniki na zimno
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ekstra;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    lubie takie serniki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczny sernik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !