Sposób przygotowania

Filety z śledzi przekrawamy na 3 części. Jajko rozbijamy mieszamy solimy .Rybę moczymy w jajku potem w mące i smazymy na oleju na złoty kolor. Marchewkę ,seler,pietruszkę obieramy i kroimy w malutkie cienkie słupki. Cebule obieramy i kroimy w kostkę .Na patelni rozpuszczamy masło dajemy pokrojone warzywa smażymy ok 15 min ,mieszając od czasu do czasu . Następnie podlewamy wodą i dusimy jeszcze ok 30 min do miekkości . Dodajemy przecier pomidorowy ,pieprz,sól do smaku.Marchewkę podajemy z rybą .

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pyszne na zimno i ciepło
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !