Sposób przygotowania

Mięso dobrze umyć i osuszyć. Składniki przypraw do natarcia mięsa wymieszać i dobrze natrzeć mięso. Uformować pieczeń, obwiązać wzdłuż i wszerz grubą nicią. Pod nić powkładać kawałki liścia laurowego. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Przygotować rękaw do pieczenia, wsypać na spód ziele angielskie i położyć na nim mięso. Rękaw spiąć klipsami, tak aby było w środku dużo powietrza. Nakłuć wykałaczką w 4-5 miejscach. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni (termoobieg) i wstawić mięso na 25 minut, po czym temperaturę zmniejszyć do 180 stopni i piec dalej ok.1 godziny. Po upływie tego czasu wyjąć brytfankę, rozciąć rękaw i wstawić do piekarnika, ustawić opiekacz górny i piec do zrumienienia ok.15-20 minut. Mięso jest pyszne i bardzo aromatyczne.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo lubimy takie mięso i często je piekę - dobre na obiad, ale też do kanapek
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Smaczne mięsko.
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Czasem mam dość szynek i piekę takie mięsko.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne mięsko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    no pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne na ciepło i na zimno !
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Swojskie, aromatyczne mięcho - najlepsze.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !