Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z cukrem, 3-4 łyżkami ciepłego mleka i łyżką mąki, odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość dodać pozostałe mleko, mąkę, żółtka, sól, aromat i dokładnie wymieszać. Następnie wsypać rodzynki, wlać ostudzone stopione masło, sok z cytryny i dokładnie wyrobić. Ciasto przełożyć do dwóch małych foremek, odłożyć aby podrosło. Z mąki żółtka, cukru, cukru waniliowego i masła zrobić kruszonkę. Gdy ciasto podrośnie ułożyć wypestkowane śliwki, posypać kruszonką. Piec w temp 180 stopni około 50 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wczoraj zrobiłam coś podobnego i zanim się obejrzałam już nic nie było z tym też by tak było bo wygląda bardzo smacznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    smakowicie :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takie ciasto uwielbiam. Pyszny drożdżowy smak i śliwki do tego.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wygląda rewelacyjnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !