Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
marchewka 2 szt
koperek 2 łyżki
majonez 3-4 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską poszatkować lub pokroić w kostkę.
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem foto
2
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem foto
3
Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawę curry, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem foto
4
Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny w celu połączenia smaków. Podawać jako dodatek do mięsnego, drugiego dania.
Krok 4 - Surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.03.2013 07:34
uwielbiam taką
Iwusia 25.03.2012 22:44
pyszności same :)
Iwona51
Iwona51 12.02.2012 11:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak