Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinakiem i panierowanymi boczniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki 2 duże sztuki
olej do smażenia
jajko 1 sztuka
mąka do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
szpinak 1 garść
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
ketchup 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
oliwa 4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinakiem i panierowanymi boczniakami

Kroki postępowania

1
Boczniaki obtoczyć w mące, zamoczyć w rozbełtanym jajku, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju na rumiano z obu stron. Oprószyć solą i pieprzem, przestudzić.
Krok 1 - Sałatka ze szpinakiem i panierowanymi boczniakami foto
2
Grzyby pokroić w paski.
Krok 2 - Sałatka ze szpinakiem i panierowanymi boczniakami foto
3
Szpinak oczyścić, grubo pokroić.
Krok 3 - Sałatka ze szpinakiem i panierowanymi boczniakami foto
4
Dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę i grzyby. Ocet wymieszać z oliwą, cukrem i ketchupem. Sosem polać sałatkę, lekko wymieszać.
Krok 4 - Sałatka ze szpinakiem i panierowanymi boczniakami foto
5
Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Sałatka ze szpinakiem i panierowanymi boczniakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 05.03.2014 08:49
Zapowiada się smacznie;)
Marlena/Kinia 23.11.2011 17:29
wygląda apetycznie:)
Magdalena67 22.11.2011 13:13
Syta i zdrowa
Magdalena1110 20.11.2011 21:06
super
anemon 20.11.2011 19:18
Podoba mi się Twój pomysł, apetyczne połączenie smaków.
Mysiunia 20.11.2011 10:07
bardzo mi się podoba:)
stokrotka 20.11.2011 00:28
smakowitości
Ewa6274879 19.11.2011 23:59
Super - szybka i smaczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak