Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać ze szczyptą soli i cukrem.Dodać jajka,mleko i wodę.Zmiksować na gładko.Przykryć i odstawić na 30min by spęczniało.Patelnię rozgrzać.Wlewać niewielkie porcje ciasta i smażyć z obu stron cienkie naleśniki.
Twaróg,śmietanę,zioła i zmiażdżony czosnek utrzeć.Doprawić solą i pieprzem,wymieszać.
Naleśniki posmarować farszem,zwinąć i pociąć na mniejsze ruloniki.

***aby ciasto naleśnikowe nie przywierało do patelni,olej(lub masło)wlać do ciasta a nie na patelnię.Zamiast lub oraz ziół można dodać pomidory.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !