Sposób przygotowania

Ciasto:
Składniki na ciasto wykładamy na stolnicę i zagniatamy. Gotowym ciastem wykładamy nasmarowane tłuszczem (margaryną/olejem) foremki na babeczki. Pieczemy ok 10 minut w temperaturze 180 st C.
Budyń:
Budyń gotujemy w 700 ml mleka z dodatkiem 3 łyżek cukru. Po ugotowaniu wrzucamy drobno pokrojonego ananasa i mieszamy. Wykładamy na babeczki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st C na około 20-30 minut (aż się zapiecze a ciasto się przyrumieni). Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Krem:
Margarynę miksujemy a następnie stopniowo dodajemy cukier puder, później wlewamy alkohol (ja dałam wiśniowy dzięki czemu krem nabrał lekko różowego koloru). Kremówkę ubijamy w osobnej misce i dodajemy do margaryny. Dokładnie miksujemy (można też dodać barwnik spożywczy).
Gotowy krem nakładamy na całkowicie ostygnięte babeczki. Posypujemy posypką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !