Sposób przygotowania

Mleko, masło, cukier, aromat i skórkę podgrzewać, aż masło się rozpuści. Ostudzić, dodać jajka, utrzeć. Połączyć z przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Podzielić na 5 części, do każdej dodać inny barwnik. Wlewać do foremki po kolei, każdy następny kolor wlewać na środek foremki. Piec ok 25 min. w temp. 170 st.
Przepis można modyfikować wg. wlasnego uznania np. dodając jagody, orzechy, kawałki jabłek lub inny aromat. Można zrezygnować z kolorów i dodać kakao i kawałki czekolady. W każdej wersji są pyszne :)

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    A to ciekawe...
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    ladne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !