Sposób przygotowania

Upiec biszkopt z przepisu jak na rafaello na dużą tortownicę, przekroić.
Banana obrać i namoczyć w rumie lub wódce.
Przygotować masę: 2 szklanki mleka zagotować z cukrem. w reszcie rozpuścić mąki; dodać do gotującego się mleka i zagotować. Ostudzić.
Margarynę (ja używam palmę) lub masło miksujemy i dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Pod koniec ucierania dodajemy rum lub inny alkohol (ja daję ok.100 ml)
Tak przygotowaną masą przekładamy biszkopty, pamiętając o pozostawieniu częsci na wierzch i dekorację.
Tort przekroić na pół(wzdłuż średnicy); połówki ułożyć odwrotnie. Na środek położyć banana. Udekorować wg. własnego gustu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    taki piękny widok, a mogą skorzystać tylko dorośli :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    przepiękny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pijany czy nie, ale bardzo ładny :)
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    ?wietny
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    super wygladfa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wygląda bajecznie
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ale piękny! bardzo mi się podoba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !