Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola z gruszkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 10 dag
gruszki 4
sok z cytryny 2 łyżki
śmietana 6 łyżek
ser z niebieską pleśnia 30 dag
starta gałka muszkatołowa
mielony pieprz
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
orzechy włoskie 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola z gruszkami

Rukolę umyć, osuszyć. Gruszki obrać, pokroić w cienkie plasterki, skropić sokiem z cytryny. W garnuszku podgrzać śmietanę, stale mieszając dodać pokruszony ser, wlać wino, przyprawić gałką muszkatołową i świeżo mielonym pieprzem. Podgrzewać, aż sos zgęstnieje. Na talerzach rozłożyć rukolę i plasterki gruszki. Polać ciepłym sosem, oprószyć orzechami i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 05.02.2012 10:45
zjadłąbym takie gruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak