Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chlebowa zapiekana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczywo 4 kromki
bulion 2 kostki
wino 1 szklanka
żółty ser 5 dag
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chlebowa zapiekana

Kromki pieczywa żytniego lub pszennego opiec w tosterze albo na patelni. 3 szklanki wody zagotować z kostkami bulionowymi i winem. Gorący przelać do żaroodpornych miseczek. Na wierzchu bulionu ułożyć po grzance, posypać obficie tartym serem i położyć po grudce zimnego masła. Miseczki z zupą ustawić wysoko w bardzo gorącym piekarniku pod grillem i zapiekać kilka minut, aż się pięknie zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 24.02.2012 09:06
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak