Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsta zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 40 dag
masło 5 łyżek
chleb razowy 20 dag
sól
pieprz
imbir
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
bulion 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsta zupa cebulowa

Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na maśle. Chleb pokroić w kostkę, podsmażyć na jednej łyżce masła i zalać ciepłym bulionem, dodać cebulę i gotować razem, aż cebula się rozpadnie. Pod koniec gotowania dodać po szczypcie przypraw. Zupę zmiksować. Można podawać z paluszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 18.02.2012 23:34
też lubię zupę cebulową...
Agnieszka98 20.11.2011 13:17
uwielbiam zupy cebulowe! Przepis prosty ale wygląda na smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak