Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w migdałowej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 50 dag
sól
pieprz
majonez 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
posiekane migdały 2 łyżki
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w migdałowej panierce

Mięso pokroić na 4 plastry, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Posmarować majonezem. Bułkę tartą wymieszać z migdałami i obtoczyć w niej mięso. Smażyć na złoty kolor na gorącym oleju. Na każdym kawałku mięsa można położyć plasterek pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wredotka2 15.04.2012 18:15
niebo w gębie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak