Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepka młoda 10 sztuk
mąka 1/4 kg
jaja 4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
piwo jasne 1/4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka w cieście

Jajka, piwo i mąkę wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Kalarepki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Maczać w cieście, smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak