Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsy ze śliwką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
jajko 2 sztuki
czosnek 2 zabki
sól do smaku
pieprz
Majeranek suszony Prymat
śliwki suszone 20 dag
wykałaczki
boczek 25 plastry
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: klopsy ze śliwką

Namoczoną bułkę dodać do mięsa mielonego, dodać jajko czosnek i przyprawy.Wmieszać mięso tak aby wszystkie składniki się połączyły.Z tak przygotowanego mięsa wyrobić klopsy , do środka wkładamy śliwkę i owijamy plasterkiem boczku.Tak przygotowane klopsy smażymy na blaszce w piekarniku.Pieczemy około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna156 31.03.2013 23:35
kolorowo ...tak lubię
MAR3STA 25.02.2013 19:39
smaczne klopsiki
Bernadeta1 02.11.2012 17:24
ciekawy przepis
AURELKA 28.09.2012 21:29
bardzo pyszne
Ada-Gaba 08.08.2012 10:01
super
Aleksandraa 26.07.2012 20:09
pycha
Anna169Hosz 16.03.2012 11:26
Interesujące, z suszoną śliwka musi być palce lizać.
Marlena/Kinia 12.01.2012 17:10
ciekawy eksperyment:) super pomysł
Magula 29.11.2011 11:28
hmm ciekawe jak smakuja
kriso 24.11.2011 20:16
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak