Sposób przygotowania

Fasolę moczymy na noc, przed gotowaniem odcedzamy i gotujemy w świeżej wodzie do miękkości – 1, 5-2 godziny, dodając po kilka kulek ziela angielskiego, pieprzu oraz listek laurowy. W połowie gotowania dodajemy pokrojone suszone pomidory.
Ugotowana fasolkę solimy, dodajemy przecier lub koncentrat pomidorowy, przyprawiamy pieprzem, papryką i majerankiem.
Na patelni podsmażamy wędzony boczek pokrojony w kostkę i na tym podsmażamy półplasterki kiełbasek. Dodajemy to do fasolki, mieszamy i gotujemy chwilę razem, żeby się smaki przegryzły.
Fasolkę podajemy z chlebem lub bułką, ale można ją jeść też bez niczego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo lubię taką fasolkę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczna, też lubię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    fajny pomysł z tym suszonym pomidorowym dodatkiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszna fasolka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    z suszonymi pomidorkami nie robiłam.
  • 0
    nowe-logo
    Opublikowano

    Noruas

    uwielbiam suszone pomidory, muszę tak spróbować!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno pyszna ,nie jadłem takiej
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis,z suszonymi pomidorami nie jadłem
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też nie robiłam z suszonymi pomidorkami:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !