Sposób przygotowania

Przygotować sobie metalową miskę oraz garnek z gotującą się wodą, tak aby móc rozpuścić na parze masło w misce. do rozpuszczonego masła dodajemy czekoladę połamaną na kawałki i również ją rozpuszczamy mieszając by połączyła się z masłem. Do oddzielnej miski przesiewamy mąkę, kakao, cukier puder i dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenia. Całość sypkich produktów dokładnie mieszamy. Kiedy czekolada rozpuści się zdejmujemy miskę z pary i wsypujemy do niej orzechy i mieszamy. Sypką mieszankę wsypujemy do rozpuszczonej czekolady i dokładnie mieszamy, gęstą masę. Na koniec wbijamy 4 całe jajka i mieszamy. Ciasto piec w 220 stopniach.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !