Sposób przygotowania

Cukier puder ucieramy z 5 żółtkami na jednolitą masę. Białka nie będą potrzebne. Do masy dodajemy 500g serka mascarpone. Całość mieszamy do momentu ponownego uzyskania jednolitej masy. Jeśli masa jest gęsta możemy zacząć przygotowywać deser. Jeśli jednak nie jest gęsta należy wstawić ją na około godzinę do lodówki. Do głębokiego talerza wlewamy kawę oraz 5-6 nakrętek amaretto. Do 5 szklanek nakładamy warstwami, kolejno: nasączone kawą z amaretto biszkopty, posypujemy je kakaem, następnie nakładamy około łyżki stołowej masy i powtarzamy całą czynność aż do uzyskania pełnej szklanki. Na górze musi być masa. Szklanki wstawiamy na około godzinę do lodówki. Smacznego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !